Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Nuorille lahjakkuuksille liigasopimukset - Lindholm, Räsänen ja Salmi valmiina nousemaan uudelle tasolle

14.05.2018

EräViikingit on solminut kolme tärkeää pelaajasopimusta omien lupaavien nuorten pelaajiensa kanssa. Laitahyökkääjä Joonatan Lindholmin kanssa sovittu pelaajasopimus on mallia 1+1, laitahyökkäjä Markus Salmen 2+1 sekä puolustaja Juho Räsäsen 2+1.

EräViikinkien urheilujohtaja Joonas Naava näkee seuran oman juniorituotannon yhtenä urheilullisen strategian kulmakivenä:

- Meille on seurana ja pelaajapolun huippuvaiheessa tärkeää, että pystymme auttamaan pelaajiamme salibandyn huipulle. Joka ikäluokassa on seurassamme paljon lahjakkaita pelaajia, joita pystymme EV Akatemia -mallin ansiosta ajamaan myös miesten peleihin siinä vaiheessa, kun se on ajankohtaista. Mallin ansiosta pelaajat ovat selkeästi valmiimpia aikuisten peleihin ja Salibandyliigaan. Tästä hyvänä osoituksena viime kaudella liigajoukkueessa pääsääntöisesti jo pelaavassa roolissa olleet Perttu Järvinen, Oskari Savolainen ja Mika Majalahti, joilla kaikilla oli kausi aikuisten pelejä vyöllä ennen liigaan tulemista. Samalla pystymme auttamaan myös muita pääkaupunkiseudun ja lähialueiden pääsarjajoukkueita, sillä muissa liigajoukkueissa pelaa yli joukkueellisen verran meidän kasvattejamme, mikä on meille suuri ylpeyden aihe, sillä olemme osoittaneet että seura pystyy tuottamaan liigapelaajia runsaasti yli oman tarpeen. Siitä hyötyy koko salibandy, mutta ennen kaikkea pelaajat.

Toki prioriteettimme on pitää ne pelaajat, jotka haluamme ehdottomasti mukaan omaan liigajoukkueeseemme. Siitä kertoo mm. juuri näiden kolmen sopimuksen tekeminen.

Joonatan Lindholm, 20, pelasi pääsääntöisesti EräViikingit Akatemiassa kuluneella kaudella ollessa joukkueen ehdottomia avainpelaajia. 25 otteluun syntyi komeat tehot 24+15, joka oikeutti Divarin runkosarjan pistepörssin 7. sijaan. A-poikien pudotuspeleissä Lindholm nakutti 10 otteluun 11 maalia. Nyt liukas hyökkääjä on valmis haastamaan vastustajan maalivahteja myös liigatasolla. 

- Odotan itseltäni ensi kaudelta seuraavaa steppiä urallani ja murtautumista liigajoukkueen pelaavaan kokoonpanoon. Mitään ei kuitenkaan saa ilmaiseksi ja kesällä on tehtävä paljon duunia etenkin fysiikan eteen. Tavoite on edelleen kehittyä jatkuvasti pelaajana ja urheilijana. Minulla on erittäin positiiviset fiilikset sopimuksesta. Olen aina pitänyt liigasopimusta tietynlaisena tavoitteena itselleni, nyt onkin aika asettaa uudet tavoitteet, kommentoi Lindholm.

Alkava kausi on Lindholmille jo 15. Mosalla. Lindholm on edennyt seuran pelaajapolkua aina liigatasolle saakka.

- Meillä on kova nippu kasassa ja joukkueessa on hyvä, positiivinen meininki. Valmennus on myös huippuluokkaa. Kokonaisvaltaisesti tarkasteltuna toiminta on hyvin ammattimaista läpi pelaajapolun, mikä on siivittänyt paljon myös omaa kehittymistäni. Täällä pyritään tekemään asiat niin hyvin kuin mahdollista, Lindholm jatkaa. 

Naava on seurannut ilolla Lindholmin matkaa liigapelaajaksi.

- Joonatan Lindholmin urakaari on hyvä osoitus seuramme valmennusjärjestelmän toimivuudesta, sekä pelaajan päämäärätietoisuudesta. C-poikien Suomen mestaruuden jälkeen hän pelasi kaksi kautta ikäluokan kakkosjoukkueessa isossa roolista, josta hyppäsi suoraan B-poikien, sitten A-poikien ja lopulta EV Akatemian joukkueeseen isoon rooliin. Hän on pelannut koko ajan merkityksellisessä roolissa joukkueissa ja vaikka ei aikoinaan mahtunut ikäluokan edustusjoukkueeseen, uskon että "Jönden" esimerkki antaa uskoa ja luottamusta junioripelaajille siitä, että huipulle voi päästä varsin erilaisia reittejä. Liiga on luontainen jatkumo hänelle ja hänen omat esityksensä ja päämäärätietoinen asenteensa ovat syynä siihen, että olemme myös luottavaisia, että seuraavaksi hän lyö läpi urallaan Salibandyliigassa.

Markus Salmi, 17, vietti kuluneen kauden pääsääntöisesti EräViikinkien A-poikien riveissä. Tahti olikin tuhoisaa, kun 18 runkosarjaotteluun syntyi 18 maalia ja 23 tehopistettä. Oikealta hanakasti ampuja hyökkääjä jatkoi tehokkaasti myös pudotuspeleissä, 9 otteluun tehot 7+6.

- Todella hyvät fiilikset sopimuksesta. Halusin sitoutua seuraan pidemmäksi aikaa, että pystyn kehittymään rauhassa ja pitkäjänteisesti kohti uusia tasoja. Se olikin suuri syy siirtyä seuraan pari vuotta sitten, jossa olosuhteet ja valmennus on ollut joka tasolla huippuluokkaa, kertoo Salmi.

Salmi nähtiin Jani Kukkolan ja Mika Moilasen ketjussa EV Alumni Challenge -ottelussa, jossa isompi yleisö pääsi näkemään hyökkääjän potentiaalia.  

- Liigajoukkueen mukana nyt pari viikkoa olleena, on huomannut ilmapiirin olevan avoin ja rento, mutta kun treenataan niin treenataan tosissaan. En usko että parempaa valmennusta löytää helpolla. Nyt Amu (Mika Ahonen) uutena koutsina, josta en paljoa vielä tiedä, mutta hyvää olen kuullut. Ensi kaudella kamppailen pelipaikasta liigajoukkueessa ja odotan että ainakin pääsisin kokeilemaan liigavauhtia, A-junnuissa haluan olla isossa roolissa, jos ei liigan pelipaikka vielä aukea. Yksi iso tavoite myös kauden päätteeksi on U19 MM-kisat. Kesällä täytyy kokonaisvaltaisesti kehittää fyysisiä ominaisuuksia, sekä päästä lajitreenien kautta liigatason pelitempoon, kommentoi Salmi.

Naava näkee Salmen tulevaisuuden kirkkaana ja nostaakin erityisesti esiin laitahyökkääjän maalintekotaitoja.

- Markus Salmi on eräs ikäluokkansa lahjakkaimmista pelaajista ja on vahvasti kamppailemassa paikasta vuoden päästä olevissa U19-poikien MM-kisoissa. "Matu" on fyysisesti monipuolinen pelaaja, jonka erityisominaisuus on erinomainen laukaisutekniikka. Rightin puolen pelaajana hän luo jatkuvan uhan pelatessaan vasemmalla laidalla. Uskon, että hänestä tulee olemaan tulevina vuosina paljon iloa liigajoukkueelle.

Juho Räsänen, 17, kuuluu seuran suurimpiin puolustajalupauksiin ja haluaa jatkaa määrätietoista kehittymistä kohti salibandyn huippua.

- Olen todella iloinen ja tyytyväinen uudesta sopimuksesta. Liigajoukkueesta olen saanut erittäin positiivisen kuvan. Viime kaudella välillä siellä treenanneena ja nyt reilu viikon treeneissä pyörineenä, voin todeta että ilmapiiri on erittäin rento ja motivoitunut, kertoo Räsänen.

Räsänen on seuran oma kasvatti ja onkin ollut tyytyväinen juniorivuosiinsa.

Arvostan seuraa erittäin paljon ja on kunnia olla osa joukkuetta. Olosuhteet ovat täällä huippuluokkaa sekä valmennus todella ammattimainen läpi seuran. Tavoite on harjoitella kesä todella laadukkaasti ja edetä askel kerrallaan kohti Salibandyliigaa.

Naava näkee Räsäsessä monipuolisen puolustajan.

- Juho Räsänen on varsin moderni pallollinen puolustaja, joka nuoresta iästään huolimatta harvoin tekee pallon kanssa huolimattomia tai harkitsemattomia ratkaisuja. Hän on myös vahva kandidaatti poikien U19-kisoihin ja omaa myös hyvän laukauksen ja ehdottomana vahvuutenaan hyvän pelisilmän. Hänen kehityksen jatkuessa samanlaisena, hänellä on mahdollisuus nousta tulevina vuosina liigajoukkueen ydinpelaajiston joukkoon.

Näiden kolmen sopimuksen myötä EräViikingit saa nostettua joukkueen leveyttä, jatkuvuutta tuleville vuosille sekä kilpailua pelipaikoista joukkueen sisällä. Lisää jo tehtyjä sopimuksia tiedotetaan lähipäivinä.

Junnut.jpg

28.03.2018Tietoa ja ilmoittautumiset joukkueisiin kaudelle 2018-2019
26.05.2018Salibandykoulujen päätösturnaus pelattiin Mosalla - kesäsalibandykouluihin ehtii vielä!
25.05.2018Tervetuloa takaisin Janne Hyvönen - katso koko sopimustilanne
24.05.2018Kaksi kovan luokan ammattilaista EräViikinkien taustalle
24.05.2018Liiga- ja Divarilisenssit vahvistettu - vapautunut Divaripaikka EräViikingit Akatemialle
23.05.2018Taitava puolustaja Teemu Metsälä EräViikinkeihin - "Yksi haaveista on ollut pelata isoveljen kanssa samassa jengissä"
21.05.2018Otto Blomqvist ja EräViikingit jatkosopimukseen
19.05.2018EräViikingit ja Ticketmaster yhteistyöhön - kausikortteihin merkittäviä uudistuksia
18.05.2018Grand Gaala juhlittu - tässä palkitut!
16.05.2018SB Vaasa jää pois salibandyn Divarista - EräViikingit Akatemia hakee sarjapaikkaa

Siirry arkistoon »