Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Santtu Strandberg ja EräViikingit jatkosopimukseen - nuorelle Santeri Kainulaiselle liigasopimus

15.05.2018

EräViikinkien maalin suulla nähdään ensi kaudella vahva kaksikko. Viime kausien ykköstorjuja Santtu Strandberg, 27, solmi EräViikinkien kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen, joka ulottuu aina kevääseen 2020 asti. Liigajoukkueen maalin suulle nousee myös nuorta osaamista, kun seuran oma kasvatti Santeri Kainulainen, 20, allekirjoitti EräViikinkien kanssa 1+1 -vuotisen pelaajasopimuksen.

EräViikinkien urheilujohtaja Joonas Naava on erittäin tyytyväinen joukkueen maalivahtitilanteeseen.

- Strandberg on Salibandyliigan kärkimaalivahteja ja seuran oma kasvatti. Strandberg on pelannut myös miesten maajoukkueessa ja vaikka viime kausi olikin kenties hieman tavallista ailahtelevaisempi, Santtu on osoittanut kuuluvansa Salibandyliigan kärkimaalivahtien joukkoon. Hän tulee antamaan meille mahdollisuuden voittoon illasta toiseen.

- Kainulainen on voittanut seuran junioripuolella jo useamman Suomen mestaruuden joukkueensa ykkösmaalivahtina ja päässyt pelaamaan myös nuorten maajoukkueessa muutama vuosi sitten. Viime kaudella hän pelasi EV Akatemian maalilla ensimmäisen kautensa miesten sarjassa ja tarkoituksena onkin ollut tuoda ”Santulle” valmiudet siihen, mitä Salibandyliigassa vaaditaan.

- Molemmat maalivahtimme ovat seuramme omaa juniorituotantoa ja sitä kautta hyvin meidän näköisiämme ratkaisuja. Voimme olla luottavaisin mielin näiden kavereiden vartioidessa EräViikinkien maalia tulevalla kaudella.

Myös EräViikinkien manageri Kurre Westerlund iloitsee Strandbergin jatkosta.

- Strandberg on EräViikingeille todella tärkeä palanen ja uskonkin, että joukkueelle vähän heikomman kauden jälkeen myös Santun nälkä on kasvanut. Hänellä on todella suuri halu voittaa. Santtu edustaa niitä pelaajia, joita joukkue tarvitsee. Hän on kokenut ja erittäin rauhallinen sekä näyttää hienoa esimerkkiä muille pelaajille omalla todella tyylikkäällä käyttäytymisellään.

Santtu Strandbergille jatkosopimuksen teko EräViikinkien kanssa oli helppo päätös.

- Tosi hyvät fiilikset. Ei tarvinnut paljon muita vaihtoehtoja miettiä. Ollaan päästy tällä kaudella aloittamaan harjoittelu hyvissä ajoin ja siellä onkin ollut hyvä tekemisen meininki, uskon että se siivittää meitä kulunutta kautta parempiin tuloksiin, kommentoi Strandberg.

Strandbergin tavoitteet ensi kaudelle ovat selkeät.

- Henkilökohtaisesti tavoite on pelata ehjä ja tasainen kausi. Tällaisella joukkueella, mikä meillä on kasassa, ei tavoite voi olla mikään muu kuin Suomen mestaruus.

Kainulainen on myös tyytyväinen yhden tavoitteensa täyttymisestä.

- Olen innoissaan päästessäni mukaan joukkueeseen. Itselle yksi suurimmista tavoitteista on ollut liigasopimuksen tekeminen. Olemme yksi liigan kärkijoukkueista ja treeneissä ollaan menty hyvässä hengessä. Olen aina tykännyt pelata EräViikingeissä, juniori- sekä Akatemia-puolella on mahdollistettu pelaaminen eri joukkueissa ja maksimaalinen kehittyminen sitä kautta. Tavoitteena onkin nyt jatkaa kehittymistä ja lähteä haastamaan virkaveljeä peliajasta.

Maalivahdit ovat olleet jo pidempään EräViikinkien maalivahtivalmentaja Tony Bäcksbackan näpeissä, joka saakin maalivahdeilta kiitosta.

- Meillä on seurassa valmennus todella hyvällä tasolla. Tony tekee hommat mallikkaasti ja on iso apu kauden eri vaiheissa, kommentoi Strandberg. 

- Meillä on hyvä yhteinen näkemys pelaamiseen liittyvistä asioista, paljon tulee uutta oppia ja hyviä neuvoja, millä parantaa peliä. Paljon on vielä kehitettävää, etenkin fysiikan puolella, kuvailee Kainulainen.

Bäcksbacka on tyytyväinen saadessaan jatkaa yhteistyötä maalivahtien kanssa.

- Olemme tehneet nyt yhdessä töitä kuluneet kaksi kautta ja mukava on jatkaa edelleen yhteistä projektia eteenpäin. ”Sane” on Suomen kärkitorjujia, moderni, nykypäivän salibandymaalivahti, jossa yhdistyy koko ja loistava liiketekniikka. Tähän kun lyödään vielä päälle rautainen fysiikka, on perusta edelleen kehittymiselle olemassa. Strandberg on kuluneiden kausien aikana ollut mukana myös maajoukkuetoiminnassa ja tullaan näkemään varmasti edelleen myös taistelemassa maajoukkuetorjujan paikasta.

- ”Sanen” viime kesää vesitti hieman polvivaivat ja näin joitakin kompromisseja jouduttiin treenien suunnittelussa ja toteuttamisessa tekemään. Nyt kun mies on täydessä iskussa, tullaan lenkkipolkujakin kuluttamaan selkeästi aktiivisemmin kuin edellisenä kautena. Mukana pidetään kuitenkin myös veskarinomaisia juttuja läpi kesäkauden eli viikoittaisen lajitreenin lisäksi veskareiden kanssa kokoonnutaan toppahousut jalassa myös veskarioheisiin kerran viikossa.

- Kainulainen on myös tuttu mies itselleni seuramme junnujunasta ja nyt hän hyppää ensimmäistä kauttaan salibandyn ylimmälle valtakunnalliselle tasolle. Hän on erittäin lupaava nuori maalivahti, joka oli mukana aikoinaan oman ikäluokkansa maajoukkuetoiminnassakin. Kainulaisen pelaaminen on divari- ja junnutasolla ollut aina vahvaa ja nyt siihen lähdetään hakemaan elementtejä, jotka tukevat liigatasoista tekemistä. Kainulaisen kanssa lähdetään kehittämään fysiikkaa kokonaisvaltaisesti ja mikäpä sitä on treenatessa, kun sparrausparina toimii yksi joukkueemme kovakuntoisimmista kavereista (Strandberg).

- Ensi kaudella joukkueessamme on siis loistava veskaripari, jossa yhdistyy kokemus, rutiini ja nuoruuden into. Tavoitteenamme on, että meiltä löytyy salibandyliigan kärkitorjujapari kaikilla mittareilla mitattuna, Bäcksbacka kertoo.

Strandberg2.jpg

Kainulainen.jpg

28.03.2018Tietoa ja ilmoittautumiset joukkueisiin kaudelle 2018-2019
26.05.2018Salibandykoulujen päätösturnaus pelattiin Mosalla - kesäsalibandykouluihin ehtii vielä!
25.05.2018Tervetuloa takaisin Janne Hyvönen - katso koko sopimustilanne
24.05.2018Kaksi kovan luokan ammattilaista EräViikinkien taustalle
24.05.2018Liiga- ja Divarilisenssit vahvistettu - vapautunut Divaripaikka EräViikingit Akatemialle
23.05.2018Taitava puolustaja Teemu Metsälä EräViikinkeihin - "Yksi haaveista on ollut pelata isoveljen kanssa samassa jengissä"
21.05.2018Otto Blomqvist ja EräViikingit jatkosopimukseen
19.05.2018EräViikingit ja Ticketmaster yhteistyöhön - kausikortteihin merkittäviä uudistuksia
18.05.2018Grand Gaala juhlittu - tässä palkitut!
16.05.2018SB Vaasa jää pois salibandyn Divarista - EräViikingit Akatemia hakee sarjapaikkaa

Siirry arkistoon »