Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Kaksi kovan luokan ammattilaista EräViikinkien taustalle

24.05.2018

EräViikinkien liigajoukkue valmistautuu tällä hetkellä täysipainoisesti kohti syksyllä alkavaa Salibandyliigakautta. Joukkueen valmennuksessa jatkaa päävalmentajana Mika Ahonen, valmentajina Tomi Rastas ja Mikael Järvi, maalivahtivalmentajana Tony Bäcksbacka sekä fysioterapeuttina Kimmo Valariutta. Uusina vahvistuksina mukaan liittyvät fysiikkavalmentaja Jukka Lehto sekä hieroja Deina Imjack.

EräViikinkien urheilujohtaja Joonas Naava on tyytyväinen valmennuksen tilanteeseen. Kokonaisuutena tiimistä löytyy huomattava määrä kokemusta, osaamista ja toisiensa täydentävyyttä.

- On todella hienoa saada kaksi kovan luokan ammattilaista valmennuksen avuksi. Jukalla on todella vahva kokemus fysiikkavalmennuksesta. Salibandy on hänelle lajina tuttu, sillä hän on ollut pitkällä urallaan myös salibandyn parissa töissä. Jukka on todella sitoutunut ja osaava sekä tyyppinä sellainen, jonka kanssa on hyvä tehdä töitä. Deina on puolestaan nuori ja osaava kundi. Hän on todella motivoitunut sekä hänen lajituntemuksensa on luonnollisesti iso plussa. Uskon, että Deina tuo myös sosiaalisuudellaan ryhmään uutta virtaa, luonnehtii Naava.

- Ahosella vahva kokemus ja tieto siitä, mitä absoluuttisella huipulla toimiminen ja voittaminen vaatii. Omaa kieltään siitä kertoo MM-kulta ja kymmenen Suomen mestaruutta. Kokeneella Tomi Rastaalla on tiimissä iso rooli taktisella puolella sekä hänen kauttaan toiminta jalkautuu myös EV Akatemiaan. Järvi puolestaan pelaajalegendana ja nuorena valmentajana omaa vahvuudet etenkin pelaajien henkilökohtaiseen auttamiseen ja voittamisen kulttuurin luomiseen. Bäcksbacka on mielestäni maailman eliittiä omassa sektorissaan maalivahtien kanssa. Kimmo Valariutta fysioterapeuttina omaan vahvan lajitaustan ja kokemuksen. Hän ottaa vahvan roolin myös joukkueen huoltavasta harjoittelusta yhdessä Deinan kanssa, jatkaa Naava. 

Lehto toimii miesten liigajoukkueen lisäksi EV Akatemian fysiikkavalmentajana sekä vastaa koko seuran fysiikkavalmennuksesta. Lehto on arvokas apu, kun joka joukkueelle rakennetaan fyysisen harjoittelun suunnitelmia ja seuran valmennuslinjaa. Hän on toiminut osittain myös valmennuspäällikön tehtävissä Tomi Rastaan ja Enis Abrashin apuna.

Lehto omaa pitkän valmennuskokemuksen ja hän onkin valmentanut monen lajin huippunimiä. Hän on aikaisemmin työskennellyt mm. HIFK Liiga-joukkueen taustalla, Sveitsin NLA-liigan Ambri-Piottassa, sekä yksilöllisesti monen NHL- ja KHL-pelaajan kanssa.

- Olen valmentanut vuodesta -91 lähtien monipuolisesti eri lajien parissa, mm. salibandyssa, pikaluistelussa ja jääkiekossa. Salibandyn piirteinä ovat nopeus ja ketteryys, etenkin suunnanmuutokset ovat isossa osassa fyysistä valmennusta, kertoo Lehto.

EräViikingit on pystynyt lähtemään kesäharjoittelukauteen täydellä rintamalla, kun isompia loukkaantumisia ei pelaajistossa ole. Joukkueeseen saattaakin kesän aikana törmätä mm. Pirkkolassa, Paloheinässä sekä tietenkin Mosahallilla.

- Meillä on ollut hyvät lähtökohdat johdettuun harjoitteluun, suurin osa ryhmästä on terveenä kasassa. Jotkut uudet pelaajat liittyvät joukkueen vahvuuteen vasta myöhemmin, mutta myös heidän kanssaan ollaan saatu omatoimiset harjoittelut hyvin liikkeelle. Peruskestävyyden, nopeuden sekä keskivartalon ja alaraajojen voimatasojen parissa ollaan paljon tekemisissä, jatkaa Lehto.

Deina Imjack on pelannut salibandyurallaan mm. Tapanilan Erässä sekä liigaa Loviisan Torin riveissä. Hän tuntee entuudestaan hyvin Lehdon sekä EräViikinkien fysioterapeutin Kimmo Valariutan.

- On iso etu hypätä tiimiin mukaan, mistä tuntee monen jo entuudestaan. Myös pelaajien osalta luonnollisesti luottamussuhteen rakentaminen on tärkeää. Siinä tietysti auttaa, että tunnemme myös monen pelaajan kanssa entuudestaan, kertoo Imjack.

Imjack on toiminut työharjoittelussa mm. HIFK:n liigajoukkueen sekä HJK:n Veikkausliigajoukkueen taustoilla. 

- On mahtava homma päästä mukaan EräViikinkeihin, tämä on minulle iso juttu. Omat vastuualueeni ovat etenkin kehonhuollossa, hieronnassa sekä palauttavassa harjoittelussa. Salibandyn pelialusta on vaativa suunnanmuutoksineen, pohjien rakentaminen onkin tärkeää pitkää kautta varten.

EräViikingit julkistaa huomenna vielä yhden uuden pelaajasopimuksen, jonka yhteydessä julkaistaan myös koko sopimustilanne. Ensi kauden kausikortit ovat jo nyt myynnissä Ticketmasterin kanavissa. Omasi saat tilattua täältä.

Lehto_Imjack.jpg

28.03.2018Tietoa ja ilmoittautumiset joukkueisiin kaudelle 2018-2019
26.05.2018Salibandykoulujen päätösturnaus pelattiin Mosalla - kesäsalibandykouluihin ehtii vielä!
25.05.2018Tervetuloa takaisin Janne Hyvönen - katso koko sopimustilanne
24.05.2018Kaksi kovan luokan ammattilaista EräViikinkien taustalle
24.05.2018Liiga- ja Divarilisenssit vahvistettu - vapautunut Divaripaikka EräViikingit Akatemialle
23.05.2018Taitava puolustaja Teemu Metsälä EräViikinkeihin - "Yksi haaveista on ollut pelata isoveljen kanssa samassa jengissä"
21.05.2018Otto Blomqvist ja EräViikingit jatkosopimukseen
19.05.2018EräViikingit ja Ticketmaster yhteistyöhön - kausikortteihin merkittäviä uudistuksia
18.05.2018Grand Gaala juhlittu - tässä palkitut!
16.05.2018SB Vaasa jää pois salibandyn Divarista - EräViikingit Akatemia hakee sarjapaikkaa

Siirry arkistoon »